Het zit in onze natuur.

Het Buitencentrum Almeerderhout is grotendeels gebouwd met Hollands hout. Het gebouw heeft een duidelijke verbinding met de natuur en is geïnspireerd op een bospad. De centrale, geknikte gang in het gebouw stelt het bospad voor en roept zoveel mogelijk de sfeer op van het bos. Bijvoorbeeld door de goed zichtbare en stevige houten spanten, die het skelet van het gebouw vormen. De verschillende ramen maken een steeds wisselende, speelse lichtinval mogelijk, net als in het bos. De balken hebben een lengte van wel 14 meter en zijn van massief douglas. De gevelbekleding is uitgevoerd in lariks. Amerikaans eiken is toegepast in de vloeren, kozijnen, deuren en vensterbanken.

Het ontwerp voor het Buitencentrum Almeerderhout is gemaakt door Drost + van Veen architecten bv uit Rotterdam. De aannemer was L. Post & Zn. B.V. uit Urk.

Geopend: maart 2015
Meer informatie: http://hout.almere.nl/boshart/buitencentrum-staatsbosbeheer