Bospaviljoen Het Leesten, Ugchelen

Bovenop de Ugchelse Berg is Bospaviljoen 't Leesten gerealiseerd. In het gebouw bevindt zich een brasserie, informatiecentrum en is het mogelijk om vergaderruimtes te boeken.

Bospaviljoen ’t Leesten is een horecagelegenheid gelegen in een prachtig natuurgebied vlakbij Apeldoorn. In opdracht van Staatsbosbeheer heeft Bouwbedrijf Draisma ’t Leesten gerealiseerd.  Dit is een multifunctioneel informatiecentrum met een hoofdrol voor de aanwezige brasserie, met inpandig een informatiecentrum en souvenirwinkel.  

Het gebouw bestaat uit drie aan elkaar gekoppelde bouwdelen. Opvallend is ook het eigentijdse ontwerp met een glazen kasconstructie in het midden. Voor verwarming wordt gebruik gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen. Het totale vloeroppervlak bedraagt 750 m2. Voor dit gebouw is larikshout geleverd voor de gevelbekleding (Afgewerkt met een Remmers verfsysteem), kozijnen en voor de wandbekleding binnen.

Als Veluwe transferium wordt ’t Leesten veel gebruikt als startpunt waar je kunt parkeren om wandelend of fietsend de Veluwe te verkennen.

Toegepast Hollands Hout          : Lariks FSC 100%

Verwerkt als                                 : gevelbekleding, kozijnhout en wand- & plafondbekleding

Partners                                        : Brasserie ’t Leesten, Bouwbedrijf Draisma, Olaf Gipser Architects

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen