Superhub Meerstad

Deze Superhub in de wijk Groenewei in Meerstad is een moderne markthal die het jonge Groningse stadsdeel moet verbinden en die winkelen weer tot een sociale activiteit wil maken.

Het ontwerp is een circulaire uitvoering van klassieke, grote, transparante markthallen met een kathedraalachtige uitstraling (plafondhoogte negen meter). Beeldbepalend is de grote luifel van meer dan vijf meter die als zonwering functioneert. De SuperHub is zo ontworpen dat het gebouw nu en in de toekomst kan inspelen op de behoeften van de wijk. Ontwikkelaar MWPO is gestart met een supermarkt en een buurtcaf√©, met optioneel een gezondheidscentrum en kinderdagverblijf. In de toekomst is het gebouw eenvoudig te gebruiken voor onderwijs-, sport- of woondoeleinden. Het gebouw heeft een houten constructie van Hollands hout lariks en is betonarm. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst, aangevuld met beplanting gericht op insecten. Het sluit daarmee perfect aan op de duurzaamheidsambitie van Meerstad.

Toegepast Hollands Hout          : Lariks FSC 100%

Verwerkt als                                 : Gelamineerde houtconstructies in spanten en kolommen

Partners                                        : Heko Spanten, De Zwarte Hond Architecten, MWPO

Fotografie                                      : Jacco van der Zwan

Afbeeldingen

Cookie-instellingen