Crematorium Haagse Duinen

Het rouwcentrum van CUVO aan de Ockenburghstraat in Den Haag is volledig vernieuwd en aangepast aan de hedendaagse eisen van een multifunctioneel en multicultureel uitvaartcentrum.

Het uitvaartcentrum Haagse Duinen van CUVO aan de Ockenburghstraat in Den Haag is sinds 2017 vernieuwd en ligt tegen het oude uitvaartcentrum aan. Het bestaande gebouw met de kenmerkende uitstraling van de architectuur uit de jaren 80 is gedeeltelijk gesloopt en heeft plaats gemaakt voor vervangende nieuwbouw. KOW heeft in samenwerking met Blink interieurarchitecten een ontwerp gemaakt waarbij de gevel van het bestaande gebouw opnieuw is ingedeeld en opgetrokken in een gemêleerde lichte baksteen in eenheid met de nieuwe aula en het nieuwe crematorium. De gekozen kleuren en materialen geven het gebouw een natuurlijke uitstraling. Hoge plafonds, veel glas, de zachte tinten van het meubilair en het gebruik van larikshout en zorgen voor een aangenaam en stijlvol interieur.

Kenmerkend voor het ontwerp zijn de lariks gelamineerde kolommen en liggers. Deze constructie op een grid van 2,45 m is bepalend voor het karakter van dit nieuwe deel, zowel aan de binnen- en buitenzijde van het gebouw. Door de 0,9 m hoge liggers ontstaat er in de aula een vrije vloeroppervlak van 12 bij 22 m die plaats biedt aan 400 bezoekers. De natuurlijk verlichte ruimte heeft aan één kant een glazen wand die uitzicht biedt op de bosrijke omgeving en de waterpartij. (Bron: www.architectuur.nl)

Toegepast Hollands Hout          : Lariks FSC 100%

Verwerkt als                                 : Gelamineerde houtconstructies in spanten en kolommen

Partners                                        : Heko Spanten, KOW, Blink architecten

Fotografie                                      : Walter Frisart

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen