Erasmus multifunctioneel onderwijsgebouw

Voor dit onderwijsgebouw in Rotterdam zijn 20 meter lange douglas stammen gebruikt. Hollands hout, afkomstig van de Veluwe.

Vanwege de enorme groei aan studenten had de Erasmus Universiteit behoefte aan extra onderwijsruimte die flexibel aan te passen is aan de manier waarop onderwijs gegeven wordt. Paul de Ruiter Architects ontwierp een eigentijds, circulair en flexibel multifunctioneel universiteitsgebouw van bijna 9000 m2

Door de transparante gevels gaat het gebouw een natuurlijke verbinding aan met de omliggende campus en kan daglicht tot diep in het gebouw doordringen. Veel groen en houten detailleringen, waaronder de atrium constructie die bestaat uit echte houten boomstammen, zorgen voor een warme en aangename beleving en natuurlijke frisse lucht.

Het gebouw is flexibel en aanpasbaar naar toekomstig gebruik door een opzet van grote open vloervelden zonder kolommen. De indeling van het onderwijscomplex is hierdoor helder, overzichtelijk en flexibel. De ruimtes kunnen eenvoudig multifunctioneel gebruikt worden door bijvoorbeeld het verschuiven van tussenwanden. Denk aan andere hybride werk- en onderwijsvormen en virtueel onderwijs. Zelfs de databekabeling is hierop voorbereid. Bovendien kan het gebouw in de toekomst aangepast worden aan wijzigende gebruikerswensen zonder grote sloop of herstelacties.

Toegepast Hollands Hout         : Douglas FSC 100%

Verwerkt als                                : geschilde boomstammen tot 20 meter

Partners                                      : Paul de Ruiter Architects, BAM Advies & Engineering, Assinkhout B.V.

Fotografie                                   : Aiste Rakauskaite

 

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen